Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Buğrahan Karaman

Eyvah Yine Karıştı(Oscar) – Sivas Devlet Tiyatrosu

Eyvah Yine Karıştı(Oscar) – Sivas Devlet Tiyatrosu

Sivas’ta, kültür ve sanat çerçevesinde; 23.03.2023 tarihinde saat 20.30’da oynanan  ‘‘Eyvah Yine Karıştı’’ adında gösterilen tiyatro oyunu hakkındaki izlenimlerimi Sivas halkı ile paylaşmaktan mutluluk duyarım.

Oyunun konusu; zengin bir sabun tüccarı  beyefendi, ailesi, evinde çalışanları ve mahiyetinde çalışan laf cambazı, ufaktan sahtekar ve kurnaz olan muhasebecisi etrafında gelişmektedir. 2 perdede oynanan tiyatro oyunu 1 saat 45 dakika sürmektedir. Oyunda ana unsur gibi görünen komedinin ya da aşk temalarının aslında çok mühim olmasa da, senaryo ve oyuncuların sahne performansı ile birleşince izlenesi ne kadar lezzeti bir olay olduğunu bize göstermektedir. Kısaca, oyunculuk ve sahne performansı tiyatronun konusunu yüceltmiştir.

Oyun süresi boyunca olay örgüsü, zengin fabrikatörün şirin  4 odalı evinde geçmektedir. Oyunda kullanılan nesnelerin sahneye yerleştirilişi sayesinde derinlik algısı ve perspektif ile izleyen sanki sahnenin bir parçası ya da olaya direkt şahit edilen üçüncü göz gibi oluşturulmuştur. Bunun bir sebebi de ışıklar ve kostümün dönem üslubuna uygun oluşudur. Sahnede gözüme batan tek unsur olaylar sırasında kullanılan telefonun oyunun dönemine ait olmadığıdır. Ama bu  tiyatro sanatçılarının performanslarına elbette gölge düşüremez. Herkesin emeğine, sanatına sağlık.

Ramazan ayının ilk günü olmasına rağmen salonun doluluk oranı şaşırtıcı derecede iyiydi. Ayrıca izleyici kitlesinin çoğunluğunun gençlerden oluşması kentimizin  gençlerinin sanata  verdiği önemi görmek bir kıvanç duygusu idi. Dileğim bu tür etkinliklerin  sayısının ve de kitlesinin artmasıdır.

Sağlıcakla.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER