Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Oğuz Durak

Z Kuşağının Yelkenlisi

Z Kuşağının Yelkenlisi

Z Kuşağının eli taşın altına koyma zamanı geldi. Genel istatistiklere bakıldığı zaman belli kesimlerin ötelediği, çoğu zaman sorumsuz gördüğü z kuşağı siyaset siyasi açık oturumları en çok izleyenler arasında yer alıyor. Aslında z kuşağı ellerini taşın altına koymuş durumda, konserlere gitmektense aktivitelere katılmaktansa, akşam oturup dizi, film, müzik dinleyebilecekleri zamanlarda siyasi programları izleyebiliyorlar. Es geçtiğimiz bazen güvenmediğimiz o gençler zihinlerinde daha iyi bir Türkiye bırakabilmeyi kendilerine bir ödev olarak kabul etmiş durumdalar.

Günümüz konektöründe gelişmiş ülke dinamikleri teknoloji savunma sanayi ağır sanayi gibi sıralanabilmektedir, burada asıl dinamik bu oluşumların bizatihi çimentosu gençlerimizdir. Her yüzyıl her kuşak ülke için bir eşik mahiyeti taşımaktadır, bizde ülke olarak belli eşikleri geçtik ve geçeceğiz bu eşiklerden bir tanesi de şüphesiz önümüzde ki seçimler olacaktır. Bulunduğumuz yüzyılın gerekliliklerini sağlayabilecek donanımlara sahip olan kişiye ülkeyi emanet edeceğiz, bu seçimlerde ki en önemli unsur şüphesiz genç seçmenlerimiz olacak. Daha genç yaşlarda yarıştırdığımız kaldırabileceklerinden daha fazla yükler yüklediğimiz bu gençler bu seçimin yelkenlisi olacak ve hangi yöne yelken açılırsa gemi hızla oraya doğru irtifa alacağı kesin. Umarım en doğru seçimleri verebilme inisiyatifini sağlayabilir ve en ülkemiz için en doğru kararı alabiliriz.

Ülkemizin bir eşiği daha, doğru ya da yanlış geçeceği aşikârdır. Mühim olan bu eşikten sonra ülkeyi inşa ederken, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden ileriye doğru sağlam ve kararlı adımlar atabiliriz. Çünkü biz yüzyıllardır damarlarımızdaki asil kanda mevcut olan birlik beraberlik unsurlarını hiçbir zaman kaybetmedik, zaman zaman unuttuk ülkemizde olan ilk olumsuzlukta hatırlayıp geri unuttuk, unutulan bir millet olmama adına yelkenimizin her zaman doğru yöne çevirebilme temennisiyle…

Oğuz Durak
Yapay Zeka Eğitmeni

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER