Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarına Zam Vatandaşlar Tepkili

Türkiye’de Elektrik ve Doğalgaz
Arslan Optik
Sivas Personel Servisi

Türkiye’de Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarına Zam Vatandaşlar Tepkili

Türkiye’de elektrik ve doğalgaz fiyatlarına kasım ayı başından itibaren zam yapıldı. Elektrik fiyatlarına ortalamada yüzde 15, doğalgaz fiyatlarına ise yüzde 25 zam yapıldı. Zamlar, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Kasım 2023 tarihinde elektrik ve doğalgaz tarifelerinde değişiklik yaptı. Buna göre, elektrik fiyatlarına ortalamada yüzde 15, doğalgaz fiyatlarına ise yüzde 25 zam yapıldı.

Elektrik fiyatlarına yapılan zam, faturalara yansıyacak. Ortalama bir hane için elektrik faturası, zamdan sonra 100-150 lira artacak. Doğalgaz fiyatlarına yapılan zam ise, faturalara yansıyacak. Ortalama bir hane için doğalgaz faturası, zamdan sonra 150-200 lira artacak.

Zamlar, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar, zamların alım güçlerini olumsuz etkilediğini ve hayat pahalılığını artırdığını ifade etti.

Enerji Bakanlığı‘ndan açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan zamlarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, zamların uluslararası enerji piyasalarındaki fiyat artışları nedeniyle yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Elektrik ve doğalgaz fiyatları, uluslararası piyasalardaki enerji fiyatlarına göre belirlenmektedir. Son dönemde küresel enerji piyasalarında yaşanan fiyat artışları, ülkemizde de elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yansımıştır. Bu kapsamda, elektrik ve doğalgaz tarifelerinde 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere değişiklik yapılmıştır. Yapılan zamlar, uluslararası piyasalardaki fiyat artışlarının bir yansımasıdır” denildi.

Reklamı Geç
Gazzeye Destek Ol