Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vergilerde Sıra Kripto ve Borsa Gelirlerine Geldi: Kızılcahamam’dan Asgari Ücrete, Emekliye Zam Çıkmadı!

Ekonomi yönetiminin hamleleri arasından vergiler yakından izlenirken, vergi indirim ya da istisnalarının kaldırılacağı, stopajın geri gelmesi, kripto varlık düzenlemeleri de ilgi çekiyor. Şimşek de bu konuda yeni adımlar atılacağına işaret etti …

Ekonomi yönetiminin hamleleri arasından
Arslan Optik
Sivas Personel Servisi

Ekonomi yönetiminin hamleleri arasından vergiler yakından izlenirken, vergi indirim ya da istisnalarının kaldırılacağı, stopajın geri gelmesi, kripto varlık düzenlemeleri de ilgi çekiyor. Şimşek de bu konuda yeni adımlar atılacağına işaret etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, göreve ilk geldiği aylarda yapılan vergi düzenlemeleriyle dikkat çekmişti.

vergilerde sira kripto ve borsa gelirlerine geldi kizilcahamamdan asgari ucrete emekliye zam cikmadi 0 l4ZN2Xdt

Akaryakıtta fiyat artışına neden olan 2023 yılı yaz aylarında enflasyonda da yükselişe neden olan hamleler sürüyor. Kamuda tasarruf tedbirleri uygulanırken, diğer yandan kayıt dışıyla mücadele ve vergi adaleti tarafında da yeni adımlar bekleniyor.

Bakan Şimşek’in AK Parti’nin Kızılcahamam toplantılarında bir sunum yaptığı ve ekonomik programı anlattığı belirtildi.

vergilerde sira kripto ve borsa gelirlerine geldi kizilcahamamdan asgari ucrete emekliye zam cikmadi 1

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, Şimşek tasarruf tedbirlerine yönelik bilgi verirken, Kamu İhale Yasası’nın da Avrupa standartlarına dönüştürüleceğini belirtti. 

Vergi muafiyet, indirim, teşvik ve istisnalarında birçoğunun kaldırılacağını anlatan Şimşek, fon gelirlerinden alınan yüzde 7,5 oranında uygulanan, 31 Temmuz’da mevduat gibi yüzde 10 olarak uygulanması beklenen kesintilerinde artırılacağını belirtti.

Şimşek, kripto varlıklardan elde edilen gelirler ve borsada yapılan işlemlerden elde edilen gelirlerin vergilendirilmesine yönelik yeni adımlar atılacağını belirtti.

vergilerde sira kripto ve borsa gelirlerine geldi kizilcahamamdan asgari ucrete emekliye zam cikmadi 2 929u1wUu

Sürekli zarar açıklayan şirketlere de yeni tedbirler geleceğini açıklayan Mehmet Şimşek, ’20 yıl boyunca zarar eden bir şirketi açık tutar mısınız?’ İstisna ve muafiyetlere bakılarak, çalışma yaptıklarını da iletti.

Asgari ücret, emekli ve memura zam yok!

vergilerde sira kripto ve borsa gelirlerine geldi kizilcahamamdan asgari ucrete emekliye zam cikmadi 3 bYXDIc3Q

Ekonomim’de Besti Karalar da AK Parti Kızılcahamam kampından, çıkan ekonomi politikası kararlarına yönelik önemli maddeler sıraladı. EYT başta olmak üzere muhalefetin baskısıyla alınan popülist kararlardan uzak durulacağı belirtilirken, temmuzda asgari ücret, memur ve emeklilere ekstra zamların yapılmayacağı, hatta kök maaşların da zam harici iyileştirmeye gidilmeyeceği planlarını aktardı.

Reklamı Geç
Gazzeye Destek Ol