Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜRK BÜRO-SEN Sivas Şubesi Memur Maaşları Asgari Ücrete Eşitlenmiştir

Türk Büro – Sen
Arslan Optik
Sivas Personel Servisi

Türk Büro – Sen Sivas Şube Başkanı Taner Köksal dün Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kamu işçilerine %45 zam vermesinden sonra şunları söyledi;

DEĞERLİ KAMU ÇALIŞANLARI

Yıllardır yetkili sendika tarafından talep edilen ve kabul görülen komik zam oranları bugün memur maaşını asgari ücret ile eşitlemiş, an itibari ile de memur maaşı en düşük işçi maaşının 3000,00 TL kadar altında kalmıştır. Bilindiği üzere kamu işçilerine yapılan %45 zam oranının yanı sıra fazla çalışma ücretleri, ilave tediyeler ve ikramiye rakamlarına da %70 düzeyinde artış sağlanmıştır. Hal böyleyken kamu görevlilerinin daha fazla dayanacak gücü de kalmamıştır.

Sendikamız; kamu işçilerine yapılan artış alt sınır olması kaydıyla, Memurlarımız için Temmuz ayı beklenmeden Ocak ayından bugüne değin oluşan zararları da karşılayacak tatminkar bir seyyanen artış talep etmektedir.

Bu nedenle; artık yetkiye en yakın sendika olan sendikamız Türk Büro-Sen’in toplu sözleşme masasına oturması şarttır. Bu aşamada kendi kapımızın önünden başlayarak, şube yönetimimiz, işyeri temsilcilerimiz olmak üzere siz değerli üyelerimize de çok iş düşmektedir. Lütfen bizi anlayınız ve anlatınız.

DEĞERLİ KAMU ÇALIŞANLARI

Yetkili ama etkisiz sendikanın bir dönem daha toplu sözleşme masasında Onurlu Türk Memurunu temsil etmesine izin verecek misiniz? Memurun açlık sınırına mahkum edilmesine göz yumacak mısınız? O halde gelin düşük zam oranlarını elleri patlarcasına alkışlayan ve memuru hayat pahalılığı karşısında ezdiren yetkili sendika Memur-Sen’e rağmen birlikte hareket edelim. Yetkiyi ehline, Türk Büro-Sen’e verilmesini sağlayalım.

Yetkili sendika tarafından fakirleştirilen Türk Memurunun eşantiyona değil, insanca yaşayabileceği bir maaşa ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç da ancak toplu sözleşme masasında karşılanabilmektedir. Onurlu Türk Memurunu savunamayan, hayat pahalılığı karşısında ezdiren yetkili sendikadan kurtulmanın vakti gelmiştir diyor sizleri bu doğrultuda göreve davet ediyorum.

Yetkili ama etkisiz olan sendikadan alınacak her istifa Türk Memurunun refaha ulaşması için atılmış bir adım olacağına inancım tamdır. Saygılarımla..

Reklamı Geç
Gazzeye Destek Ol