Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müsavat Dervişoğlu Kimdir

Müsavat Dervişoğlu Kimdir Müsavat

Müsavat Dervişoğlu Kimdir

Müsavat Dervişoğlu, Türk siyaset sahnesinin önemli isimlerinden biridir. 1 Şubat 1960’ta Ankara’da doğan Dervişoğlu, Fatsa’da başladığı eğitim hayatını Ankara, Fatsa ve Samsun’da sürdürmüştür. 1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi’ne kaydolan Dervişoğlu, 1980 askeri darbesi sonrası eğitimine ara vermek zorunda kalmış, daha sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur1.

Siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) çeşitli kademelerinde görev alarak başlayan Dervişoğlu, 1987-1989 yılları arasında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı yapmıştır. 1989 yılında MHP Genel Merkezi’nde görevlendirilmiş, ardından İzmir İl Teşkilatı’nda çalışmıştır. 2000-2011 yılları arasında MHP İzmir İl Başkanlığı görevini üstlenmiş, 2009 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş, 2011 genel seçimlerinde ise MHP İzmir milletvekili adayı olarak siyasi hayatını sürdürmüştür1.

İYİ Parti’nin kuruluşuyla birlikte bu partide de aktif rol alan Dervişoğlu, çeşitli yönetim pozisyonlarında bulunmuş ve 27 Nisan 2024 tarihinde yapılan 5. İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı’nda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilmiştir

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te SİVAS HABER'e abone olun.
Whatsapp Kanal
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.