Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meral Akşener Aday Olmayacağını Açıkladı

İyi Parti Genel Başkanı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2023 genel seçimlerinden itibaren aldığı yenilgiler, iç anlaşmazlıklardan dolayı kan kaybeden İyi Parti’nin Kurultayında Aday Olmayacağını Açıkladı.

Akşener X hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi;

Aziz Milletim;

30 yıllık siyasi kariyerim boyunca; ülkemizin geleceğini, milletimizin huzurunu,d evletimizin iyiliğini yakından ilgilendiren birçok meselede kararlar almam, tutumlarb enimsemem gerekti. Bu kararları alırken, bu tutumları takınırken de; her defasındab ireysel çıkarlarımı, kısa vadeli potansiyel kazanımları ve yapılan her türlü “cazip”t eklifi bir kenara bırakıp; sahip olduğum ahlaki değerleri, Cumhuriyetimizin temeli lkelerini ve Türkiye’nin ihtiyaçlarını merkeze aldım.

Rabbime şükürler olsun ki; aldığımh er kararın, benimsediğim her tutumun ne kadar isabetli olduğu da, her zaman kısa vadede olmasa da, zaman içerisinde mutlaka ispatlandı.

Ayrıca günümüz siyasetinde görmeye pek alışık olmadığımız biçimde; şartlar ne kadarç etin, siyasi konjonktür ne kadar elverişsiz olursa olsun; her kararımın, hert utumumun sorumluluğunu almayı da mutlaka bildim. Nitekim ödenmesi gerekenb edelleri de başkalarından bir beklentim olmaksızın her defasında ödedim. Bundan da asla pişman olmadım.

Bildiğiniz üzere, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimleri öncesinde İYİ Parti olarak;y etkili kurullarımızın kararı doğrultusunda seçimlere hür ve müstakil olarak girmeyit ercih ettik. Bu kararı almamızdaki gayemiz; partimizi Türkiye’de gittikçe yerleşik hâleg elen siyasi kutupların yörüngesinden çıkartmak, milletimize de iki seçenek arasınas ıkıştırıldığı rekabetsiz siyasetten kurtaracak nitelikte yeni bir seçenek sunarakü lkemize toplumsal, siyasi ve kurumsal çerçevede zararlarını hep beraberd eneyimlediğimiz kutuplaşma ortamına son vermek için ilkesel bir adım atmaktı.

Bu kararı alırken, kararı alan partinin genel başkanı olarak; karşımıza kimleri aldığımızı,e lbette biliyordum. Göğüsleyeceğimiz türlü zorlukların, gayri ahlaki propagandaların, satın alınmış iradelerce yapılacak galiz taarruzların, elbette bilincindeydim.

Potansiyel olarak alabileceğimiz menfi seçim sonucu riskinin, velhasıl yine bir bedelö deme gerekliliğinin doğabileceğinin de pek tabii farkındaydım. Bu nedenle de süreçb oyunca sonuçların sorumluğunun şahsıma ait olduğunu her fırsatta vurguladım. Ben şahsen seçim sonuçları kapsamında ödediğimiz ve ödediğim bedele razıyım. Geldiğimiz noktada İYİ Parti olarak ismimiz, bugünü kazanmak uğruna yarınlarıt ehlikeye atan kirli pazarlıklarla anılmıyorsa, ben bu bedele razıyım. Bugün İYİ Parti sarsılmış; ama ne iktidarın ne ana muhalefetin, ne de 2028 hesapları kovalayan bir takım aktörlerin arka bahçesi olmaya direnmişse, ben bu bedele razıyım. Ve hatta İYİ Parti, bugünü feda etme uğruna, bu gidişle yarın Türkiye’nin önüne çıkacak türlü musibetlere karşı her zamanki dik duruşunu gösterebilecek bir tutum almayı başarabildiyse, ben bu bedele razıyım. Çünkü ben, dün olduğu gibi bugün de milletimin, devletimin, memleketimin iyiliği için her türlü bedeli öderim.

Bu kapsamda, seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028’e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum.

Kurultayımızın şimdiden; partimiz, milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

 

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te SİVAS HABER'e abone olun.
Whatsapp Kanal
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.