Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de Yeni Koronavirüs Varyantı: Eris

Türkiye’de Yeni Koronavirüs Varyantı:
Arslan Optik
Sivas Personel Servisi

Türkiye’de Yeni Koronavirüs Varyantı: Eris

Türkiye’de, Omicron‘un yeni bir alt varyantı olan Eris varyantı tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4 Kasım 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Türkiye’de 9 kişide Eris varyantının görüldüğünü duyurdu.

Eris varyantı, Omicron’un EG.5.1 alt varyantı olarak tanımlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Eris varyantını henüz “endişe verici varyant” olarak sınıflandırmadı. Ancak, Eris varyantının, Omicron’un diğer alt varyantlarına göre daha bulaşıcı olabileceğine dair bazı bulgular var.

Eris varyantının belirtileri, diğer koronavirüs varyantlarının belirtilerine benzer. Bu belirtiler arasında ateş, öksürük, nefes darlığı, yorgunluk, kas ağrısı, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve tat veya koku kaybı yer alıyor.

Sağlık Bakanı Koca, Eris varyantının şu an için endişe verici olmadığını belirterek, “Eris varyantı, diğer Omicron alt varyantlarına göre daha bulaşıcı olabilir. Ancak, bu varyantın daha ağır bir hastalık yaptığına dair bir bilgi yok. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz” dedi.

Reklamı Geç
Gazzeye Destek Ol