Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sınıf Tekrarında Türkçe Ortalama Zorunluluğu Geldi

Sınıf Tekrarında Türkçe Ortalama

Sınıf Tekrarında Türkçe Ortalama Zorunluluğu Geldi

Haberler, liselere yönelik önemli değişikliklerin yapıldığını gösteriyor. Bu değişiklikler arasında not ortalamasının artık sınıf geçmek için yeterli olmaması ve telefon kullanımının sınıfta yasaklanması gibi önemli kararlar bulunuyor.

Geçtiğimiz haftalarda Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik, uzun süredir tartışılan sınıf tekrarı konusuna açıklık getirdi. Artık not ortalaması tek başına yeterli değil ve öğrencilerin en az 6 başarısız dersi varsa sınıf tekrarı yapmaları gerekiyor. Eğer bu sayı 3 ise, o zaman sorumlu geçmek mümkün olacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ülke TV’deki bir programda bu şartlara yeni bir eklemenin yapıldığını duyurdu.

Türkçe ortalamasının en az 70 olması gerekecek.

Akşam Baskısı programında birbirinden farklı soruları yanıtlayan Bakan Tekin, sınıf geçmek için yerine getirilmesi gereken yeni şartı şöyle açıkladı:

Mevcut durumda 50 ortalamayı tutturan bir öğrenci, birkaç dersinden yüksek not alarak 50’yi tutturduğunda, diğer bütün dersleri 50’nin altında olsa bile geçiyordu. Bir kısmından sorumlu geçiyordu, bir kısmından da ortalamadan geçiyordu. Biz bunu sınırlandırdık. Belli derslerin ortalamanın üzerinde olması gerekiyor. Önümüzdeki hafta yayınlanacak olan temel eğitim yönetmeliğimizde, Türkçeden 70 alma zorunluluğu getirdik. Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrencimiz geçemeyecek.

Bunun haricinde liselerde birçok konuda haber gördük. Telefonların sınıfa sokulmaması bunlardan biriydi.

Açık Lise Sınavlarıda Yüz Yüze Olacak

Açık lise ile ilgili uygulamaya baktık. An itibariyle bizim tanımladığımız meşru gerekçeler, sebeplerle açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısı çok azalmış durumda. Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran öğrenci var. Aldığımız tedbirin kamuoyunda pozitif karşılık bulduğunu ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze olacak.

Sizin Bu Konu Hakkında Düşünceleriniz Nedir? Aşağıdaki Yorum Alanından Belirtebilirsiniz.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te SİVAS HABER'e abone olun.
Whatsapp Kanal
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.