Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LGS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? LGS kaç oturum?

1 milyon 38 bin öğrencinin katılması beklenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için geri sayım başladı. LGS iki oturum halinde gerçekleştirilecek, toplam 90 soru sorulacak. LGS 2 Haziran 2024 Pazar günü uygulanacak olup birinci oturum sınavı 09.30’da ve ikinci oturum sınavı 11.30’da başlayacak.

1 milyon 38 bin
Arslan Optik
Sivas Personel Servisi

LGS, eğitim hayatına hayalini kurduğu lisede devam etmek isteyen öğrencilerin katılımı ile bu haftasonu gerçekleştirilecek. LGS giriş belgesi geçtiğimiz günlerde yayınlandı, sınava katılacak öğreniclerin giriş yerleri belli oldu. LGS’de her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. 

LGS NE ZAMAN?

LGS, 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.

LGS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

LGS birinci oturum 09.30’da başlayacak ve ikinci oturum 11.30’da başlayacak.

LGS KAÇ DAKİKA, SAAT KAÇTA BİTİYOR?

LGS birinci oturum 75 dakika sürecek. LGS birinci oturum saat 10.45’te sona erecek.

LGS birinci oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak.

LGS ikinci oturum 80 dakika sürecek. LGS ikinci oturum saat 12.50’de sona erecek.

LGS ikinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak. 

Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. 

lgs saat kacta basliyor kacta bitiyor lgs kac oturum 0 uaRHG1P2

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sonuçları, 28 Haziran 2024’te www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

YANLIŞ CEVAPLARIN ÜÇTE BİRİ DOĞRU CEVAPLARDAN ÇIKARILACAK

Öte yandan sınavda her alan için 8’nci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, TC. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. 

Reklamı Geç
Gazzeye Destek Ol