Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Açık Liseye Geçiş Kaldırıldımı

Açık Liseye Geçiş Kaldırıldımı
Arslan Optik
Sivas Personel Servisi

Açık Liseye Geçiş Kaldırıldımı

Açık liseye geçişin durumu, yaklaşan okul açılışıyla birlikte merak edilen bir konu haline geldi. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler, bu konuya açıklık getirdi. Artık, öğrencilerin bir üst sınıfa geçebilmek için gereken ortalama puan 50 olmayacak. Yeni düzenlemeye göre, 50 ortalama alan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumluluk sınavlarına tabi tutularak bir üst sınıfa geçebilecekler. Ancak, yönetmelikte belirtilene göre, lisede 4 ders veya daha fazla dersi başarısız olan öğrenciler sınıf tekrarı yapmak zorunda kalacaklar.

Peki, açık liseye geçiş artık mümkün mü, ya da bu konuda başka değişiklikler olacak mı? Bu soruların yanıtı için detayları inceleyelim…

AÇIK LİSEYE GEÇİŞ KALDIRILDI MI?

Açık liseye geçişlerde de önemli değişiklikler yaşandı. Artık, yönetmelikler doğrultusunda bazı istisnai durumlar haricinde açık liseye geçiş imkânı sınırlı hale geldi.

AÖL’YE GEÇİŞ OLMAYACAK MI?

Orta öğrenim sürecinde, hazırlık sınıfı hariç, bir kez sınıf tekrarı yapılmasına izin verilecek. İkinci bir sınıf tekrarı gerektiren durumda olan öğrencilerin okulla ilişkisi, veli ve öğrenci talepleri dikkate alınarak sonunda kesilecek ve alternatif olarak mesleki eğitim merkezi, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kaydı yapılabilecektir.

AÇIK LİSEYE GEÇİŞLE İLGİLİ KARAR

Yönetmelik çerçevesinde, millî sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları, Bakanlık tarafından mazereti uygun görülenler gibi istisnai durumlar haricinde, açık liseye nakil ve geçişler gerçekleştirilemeyecek.

 

Reklamı Geç
Gazzeye Destek Ol