Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sivas Dahil Sadece 10 İlde Bulunan Saz Kedilerinin Nesli Tükeniyor

Sivas Dahil Sadece 10
Arslan Optik
Sivas Personel Servisi

Sivas Dahil Sadece 10 İlde Bulunan Saz Kedilerinin Nesli Tükeniyor!

Nesli Tükenme Tehlikesinden olan ve koruma altına alınan Saz Kedileri susuzluk yüzünden tehlike altındalar. Sivas, Konya, Kayseri, Eskişehir, Kırıkkale, Aksaray, Karaman, Kırşehir, Niğde, Nevşehir’de bulunan Saz Kedileri sulak alanların Tarım arazilerine dönüştürülmesinden dolayı nesilleri tükenme tehlikesindeler.

26559482f8a7c73fb289cb19e8b8cec03d7 vtGn

Saz Kedisi Nedir?

Sazlıklarda yaşayan boz renkli saz kedisi, ince uzun bacaklara sahiptir. Her bireye özgü asimetrik çizgileri bulunan saz kedisi yaban kedisinden daha büyük vaşaktan daha küçük bir kedidir. Bu özellikleri bireylerin birbirlerinden ayırt edilmelerini sağlar.

SUYU SEVEN TEK KEDİ TÜRÜ

Genellikle boz rengi olan saz kedisinin koku alma ve görme duygusu çok geliştiğinden alanda görülmeleri zordur. Herhangi bir tehlike anında çalılık içine gizlenerek hareketsiz beklerler. Çok iyi yüzücüdürler. Ülkemizde suyu seven ve suda avlanan tek yabani kedi türüdür.

cbdb5bce8a535bdf7e00e2b801fd0f97a1a lRhQ

YAVRULARINI TERK EDİLEN YUVALARDA SAKLAR

Gece-gündüz aktif olan saz kedisi deniz, göl, ve nehir sistemlerindeki sazlıklarda, çalılık ve ormanlık alanlarda yaşarlar. Yavrularını ağaç kovukları, sık çalılıklar veya tilki, porsuk gibi hayvanların terk ettiği yuvalarda saklarlar.

evrimagaci 9m2D

ÖNCE HASTA VE SAKATLAR…

Kemiriciler, kuşlar, sürüngenler, kurbağalar, böcekler, tavşanlar, domuz yavruları ve bazen de çürümemiş leşlerle beslenirler. Hasta ve sakat bireyleri öncelikle avlarlar. Böylece avladıkları türlerin popülasyonlarının sağlıklı kalmasını ve sayılarının dengede tutulmasını sağlarlar. Diğer yırtıcı türlerden korunmak, avlanmak için ağaçlara da tırmanabilirler.

Sivas Haber

Reklamı Geç
Gazzeye Destek Ol