Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sivas Belediyesi ve Sami Aydın’ın Gelini ile İşbirliği

SİVAS BELEDİYESİ VE ÖZEL SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ İLE KATI ATIK DEPOLAMA SAHASINDA 50 DÖNÜM ALAN ÜZERİNE KURULAN MODERN TOPRAKSIZ CAM SERAYA İLK FİDELER DİKİLDİ

SİVAS BELEDİYESİ VE ÖZEL
Arslan Optik
Sivas Personel Servisi

sivas belediyesi ve sami aydinin gelini ile isbirligi 54b4f63Sivas Belediyesi ve Sami Aydın’ın gelininin iş birliği ile katı atık depolama sahasında 50 dönüm alan üzerine kurulan modern topraksız cam seraya ilk fideler dikildi.

Çöp sahasınıda belediye tahsis ederek, gazdan elektrik üreten tesisin ısısını kullanarak salkım domates yetiştirilecek serada Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in katılımıyla gerçekleştirilen tören ile 110 bin fidenin dikimi gerçekleştirildi. Projeyi gerçekleştirmesi için Sami Aydın’ın Gelinine destek veren Başkan Bilgin, “Sivas’ın çöpünü tesislerimizde enerjiye, oradan da ısıya dönüştürerek yıllık 2 bin ton domates üreteceğimiz tesisi ilimize kazandırdık. Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan bu önemli tesisin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“Yenilikçi ve sürdürülebilir projelerle şehrimizi kalkındırmak için gayret gösteriyoruz”

Yenilikçi ve sürdürülebilir projelerle şehri kalkındırmak için gayret gösterdiklerini söyleyen Başkan Bilgin, “Yaklaşık 2 yıl önce temelini attığımız Cam Sera Projemizi kısa bir sürede üretime hazır hale getirmek şehrimiz adına büyük bir başarı. Ben bu noktada emek veren, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Yenilikçi ve sürdürülebilir projelerle şehrimizi kalkındırmak için gayret gösteriyoruz. Bu noktada birçok paydaşımız ile birlikte ortak çalışmalarımız bulunuyor. Bugün içerisinde bulunduğumuz bu tesis Sivas’ın çöpünü bertaraf etmek yerine enerjiye dönüştürerek ekonomiye katkı sağlamak adına çöpten elektrik üretim tesisimizin açılışını yapmıştık. Yine bu noktada üretilen elektrikten ortaya çıkan ısının da boşa gitmemesi için sıfır atık projelerimize bir yenisini daha ekleyerek Cam Sera Projemizi hayata geçirdik. Özel teşebbüslerimizle bir araya gelerek gerekli hukuki mevzuatları görüştük ve 50 dönüm alan üzerine kurduğumuz ve Türkiye’de bir ilk diyebileceğimiz bu eseri şehrimize kazandırdık. Önümüzdeki süreçte şehrimizin ve 16 ilçemizin çöplerini tek bir alanda toplamak adına Katı Atık Birliğimizi genişletiyoruz. Şehrimize, ülkemize katma değer üretecek eserler kazandırmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Şehrimize, milletimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Sivas Haberim olarak aldığımız bir bilgiye görede bu işletmenin komplesinin hibe ile kurulduğu yönünde oldu. Umarız devletimiz iş kurmak isteyen halkımızada hibe verirken bonkör ve destekleyici davranır. Halk ve memleket olarak sadece bir kaç kişi değilde herkes kalkınır.

Reklamı Geç
Gazzeye Destek Ol