Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samut Baba Türbesi 450 Yıldır Zi̇yaretçi̇leri̇ni̇ Ağırlıyor

SİVAS’IN KANGAL İLÇESİNDE 450 YILLIK SAMUT BABA TÜRBESİ ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR.

SİVAS’IN KANGAL İLÇESİNDE 450

samut baba turbesi 450 yildir ziyaretcilerini agirliyor ba34439Sivas’ın Kangal ilçesinde bulunan 450 yıllık Samut Baba türbesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Mimarisi ve tarihiyle dikkat çeken Samut Baba türbesi 1573 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlıyor. Çevre halkının söylemlerine göre Samut Baba’nın Hacı Bektaşi Veli’nin Anadolu’daki dervişlerinden bir tanesi olduğu söyleniyor. Dilek tutularak kurban kesilen türbeyi bir çok kişi ziyaret ediyor. 2006 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen türbe 450 yıldır zamana meydan okuyor.

“Bu türbe 1573 yılında yapılmış”

Kangaltekkesi Köyü Muhtarı Haydar Ülgen, türbenin 450 yıl önce yapıldığından bahsederek, “Burası Samut Baba türbesi. Bu türbe 1573 yılında yapılmış. Samut Babanın Hacı Bektaşi Veli’nin Anadolu’daki dervişlerinden bir tanesi olduğu söyleniyor. Vatandaş buraya gelip dilek diliyor ve kurban kesiyor. 2006 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edildi ve anahtarını da köy muhtarlığına verdiler. Türbenin ihtiyaçlarına köylü vatandaşlarla birlikte biz bakıyoruz” dedi.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te SİVAS HABER'e abone olun.
Whatsapp Kanal
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.