Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esnafa Sahip Çıkacak Halk Değil Sizsiniz

Esnafa Sahip Çıkacak Halk
Arslan Optik
Sivas Personel Servisi

Esnafa Sahip Çıkacak Halk Değil Sizsiniz

Sivas’ta Bugün Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Vali Yılmaz Şimşek, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil ve birliğe bağlı olan 32 oda başkanının katılımıyla “Alışverişini Yerel Esnaftan Yap, Esnafına Sahip Çık Sivas” adıyla yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Afyon Sokak’tan başlayan yürüyüş, Tarihi Kent Meydanı’nda yapılan basın açıklamasıyla son buldu.
Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Yerel esnafların desteklenmesi bir şehrin ekonomisi açısından önemlidir. Bu anlamda hemşehrilerimizden yerel esnafımıza destek olmak için alışverişlerini buralardan yapmasını rica ediyorum” dedi.
Birincisi geçimin artık imkansız olduğu bu ekonomide küçük esnaf, büyük esnafın sattığı paralara toptancıdan alamıyor ve doğal olarakta büyük işletmelerden yüksek fiyata satmak zorunda kalıyor. Cebinde zaten parası olmayan, Kira, Elektrik, Doğalgaz, Fatura ödemekten başka hiçbir şey yapamayan halkta mecbur 1 liranın hesabını yapıp bir poşet alışveriş yapmak için 10 ayrı yer geziyor.
İkincisi hükümet olarak esnafa desteği, halktan isteyin, deprem olsun parayı halktan isteyin, maaşlara zam yapın sonra altından kalkamayın dönün vergileri ikiye katlayıp maaş vermeyi bile esnaftan isteyin.
Sizlere sesleniyoruz sayın yetkililer, Sayın Bu Memleketi yöneten amirler, başkanlar, ihracaatı artıracağız diye hammaddeyi ne var ne yok ihraç edip iç piyasada esnafın işlemek için aldığı 3 TL’lik hammadeyi 100 TL’ye çıkarsa, Serbest Piyasa ekonomisine hükmedemeyip, kiralarnı en düşük 10 bin TL olmasına müdahele edilmezse, En Düşük Bağ-Kur’un 4.628 TL olup en düşük Sigortanın 5.030 TL olmasına müdahele edilmezse, Ne bu halk, ne de bu esnaf özelliklede küçük esnaf daha fazla dayanamaz. Ve bitişi çok yakındadır.
Esnafa Sahip Çıkacak Halk Değil Sizsiniz
Elinize bir pankart alıp çıkıp sokağa halka küçük esnaftan alışveriş edin demekle işler düzelmez bunu sizde çok iyi biliyorsunuz. Madem memleketinizi, esnafınızı düşünüyorsunuz o zaman Ankaraya Külliyenin kapısına dayanın, protesto edin gerçekten esnaf için gerçekten sorunu çözebilecek makamlarda bu işleri yapın. O zaman bizde sizi ayakta alkışlayıp, başımızın üstünde gezdirelim. Yoksa bugünkü yürüyüş çocuk kandırmaya çalışmaktan başka hiçbirşey değil…
Reklamı Geç
Gazzeye Destek Ol