Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

6 Ekim İstanbul’un Kurtuluş Günü Tatilmi?

6 Ekim İstanbul’un Kurtuluş
Arslan Optik
Sivas Personel Servisi

6 Ekim İstanbul’un Kurtuluş Günü Tatilmi?

6 Ekim 1923’te Türk ordusunun İstanbul’u işgalden kurtarmasıyla şehir özgürlüğüne kavuştu. İstanbul’un Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünde, vatandaşlar arasında merak edilen önemli bir konu ise bu tarih günün resmi tatil olup olmadıdır. 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu resmi bir tatil günü olarak ilan edildi mi? Bu konudaki detaylar ve vatandaşların merak ettiği diğer konular haberimizde yer alıyor. Bankalar, kargolar, eczaneler, devlet kurumları ve resmi daireler 6 Ekim’de tatil mi olacak? İstanbul’da bu özel gün nasıl kutlanıyor? Haberimizde tüm bu sorulara yanıt bulabilirsiniz.

6 EKİM RESMİ TATİL Mİ?

6 Ekim Cuma günü resmi tatil değildir.

6 EKİM ‘DE BANKALAR, KARGOLAR, ECZANELER, DEVLET KURUMLARI VE RESMİ DAİRELER TATİL Mİ?

6 Ekim Cuma günü resmi tatil olmaması nedeniyle bankalar, kargolar, eczaneler, devlet kurumları ve resmi daireler hizmet verecek.

6 EKİM’DE NE OLDU?

1. Dünya Savaşı’nın ardından Osmanlı Devleti, 13 Kasım 1918’de Mondros Ateşkes Antlaşması ile İstanbul’un işgali altına girdi. Ancak, bu dönemde Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı‘nın zaferiyle sonuçlanan mücadele sonucunda, 24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Barış Antlaşması ile Türkiye’nin bağımsızlığı resmi olarak kabul edildi. İtilaf Devletleri, 4 Ekim 1923’te Dolmabahçe Sarayı önünde gerçekleşen bir törenle Türk bayrağını selamlayarak İstanbul’u terk etti. Ardından, 6 Ekim 1923’te Türk ordusu İstanbul’a girdi ve şehrin işgali resmi olarak sona ermiş oldu.

Reklamı Geç
Gazzeye Destek Ol